Tserjnobyl

Nieuws - Aktie Hattemer basisscholen

02-10-2013 - Van eind september tot half oktober zetten kinderen van twee Hattemse basisscholen zich in voor het werk van Stichting Tsjernobyl-Gehandicapten Hattem. De twee scholen - Van Heemstra en De Zaaier - scharen zich achter het werk dat St TGH doet voor gehandicapten in vaak moeilijke situaties in Belarus (Wit-Rusland). St TGH is blij verrast door deze mooie actie!

artjomKinderen van de Van Heemstraschool en van De Zaaier gaan met intekenlijsten langs de deuren in Hattem en proberen buren en opa's en oma's te strikken om mee te doen. Ze bieden worst en gehaktballen van marktslager ter Weele uit Hattemerbroek aan - een behoorlijk deel van de aankoopprijs gaat naar de hulpverlening door St TGH. De bestellijst is duidelijk van opzet en wijst zichzelf. Half oktober worden alle lijsten en het geld ingeleverd.
Stichting Tsjernobyl-Gehandicapten Hattem helpt gehandicapte kinderen en hun families, die nog steeds te maken hebben met de radioactieve naweeën van de kernramp.
Onze dank gaat uit naar de kinderen en de twee scholen - fantastisch! - en natuurlijk ook naar marktslager ter Weele uit Hattemerbroek die aan de aktie meewerkt!

« Terug naar overzicht