Tserjnobyl

Nieuws - Indrukwekkend werkbezoek aan Wit-Rusland

21-05-2014 - Wat is er mooier dan andere mensen gelukkig maken? Kinderen van twee Hattemer basisscholen - Van Heemstraschool en De Zaaier - hebben hier heel erg hun best voor gedaan. En dankzij de Dr. Hofsteestichting kon St TGH ok bijdragen aan het derde kinderdagverblijf (Raduga 3) voor gehandicapten in Recitsia. Veel goed nieuws dus!

Raduga3-1Nog voor de kerstdagen hebben kinderen van twee basisscholen in Hattem met een 'worsten- en gehaktballen verkoopaktie' een prachtige opbrengst voor (families van) gehandicapten in Belarus (Wit-Rusland) weten te bereiken. De opbrengst van de aktie, maar liefst ruim 3.800 euro, is deze maand tijdens een werkbezoek aan Wit-Rusland volledig ingezet bij gehandicapten in het vergeten zuiden van Belarus. "Dank aan alle kinderen, hun inzet is echt geweldig geweest!", aldus Nelly van Dijk, secretaresse van St Tsjernobyl-Gehandicapten Hattem (St TGH).

Eén van de verstandelijk gehandicapten, Jelena, is nu geholpen met de aanschaf van een elektrische tillift. Voor de ouders van Jelena, die al op hoge leeftijd zijn, is het zo makkelijker geworden om thuis voor Jelena te blijven zorgen. Ze is erg zwaar en werkt absoluut niet mee en met de elektrische tillift kunnen de ouders Jelena nu uit bed te tillen in haar rolstoel of haar verplaatsen naar het toilet.

Raduga3-2Ook een ander project, het 3e kinderdagverblijf Raduga (= Regenboog) in Recitsia, voor opvang van gehandicapten uit de regio kon door St TGH, mede dankzij een aanzienlijke financiële bijdrage van de Dr. Hofsteestichting, worden gerealiseerd. Deze groep met jonge gehandicapte kinderen wordt begeleid door een aantal pedagogische medewerksters. Nelly van Dijk: "we waren onder de indruk van het functioneren van de leerkrachten en het plezier van de kinderen. Fantastisch gewoon!", Ouders van de gehandicapte kinderen zijn ook zeer dankbaar voor deze opvang.

Begin april heeft St TGH 80 kuub hulpgoederen vanuit Hattem met een transport verzonden naar het Rode Kruis in Stolin. Deze organisatie heeft toegezegd voor een juiste verdeling van de hulpgoederen van het transport te zullen zorgdragen. De gehandicapten die St TGH verzorgd worden geholpen met diverse hulpgoederen: ziekenhuisbedden, kleding, pampers en zelfs een scootmobiel. De ontvangers zijn diep geroerd door deze hulp vanuit het verre Nederland.

« Terug naar overzicht