Tserjnobyl

Nieuws - RTV Hattem zet Radoega in het zonnetje

27-10-2012 - Nu ook het uitbreidingsproject van Radoega is afgerond, mocht St TGH verslag doen van haar recente activiteiten in Belarus. Klaas de Jong kwam voor St TGH naar de studio van RTV Hattem

Behalve via berichtgeving door lokale weekbladen, maakt ook RTV Hattem regelmatig melding van St TGH in Wit-Rusland (Belarus). Op zaterdag 27 oktober was Klaas de Jong voor St TGH te gast bij de Hattemer lokale radio. Hij deed voor de Hattemer luisteraars uit de doeken hoe St TGH nu een tweede kinderdagverblijf voor gehandicapten in Recitsia heeft laten verbouwen en heeft bijgedragen aan de inrichting ervan. Dit project was echter niet mogelijk geweest zonder een flinke bijdrage van Rabobank Share4More en ondersteuning door de donateurs van St TGH.
De bouwval in Recitsia werd in een klein jaar omgevormd tot een prachtig onderkomen voor de gehandicapten in dit arme zuidelijke deel van Belarus. Met ingang van september 2012 zijn nu naast elkaar twee dagverblijven gehuisvesd.
Klaas bij RTV Hattem 27-10-12"Fantastisch om te zien" aldus Klaas de Jong "hoe gehandicapte kinderen die anders maar thuis moeten hun dagen moeten slijten, nu dagelijks naar Radoega kunnen en daar onder goede begeleiding samen met van alles en nog wat op hun eigen niveau bezig kunnen zijn. Je voelt het plezier bij de kinderen!"

« Terug naar overzicht